piątek, 26 października 2018

Smoothie z pieczonej dyni i ananasa




Składniki:

1 mała dynia
1 ananas
2 szklanki soku z pomarańczy
3 łyżki miodu lipowego
1 łyżeczka kardamonu


Sposób wykonania:

Dynię myjemy, kroimy na ćwiartki i układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 45 minut (tak aby dynia zmiękła a skórka z łatwością odchodziła od miąższu). Studzimy.
Dynię obieramy ze skórki, usuwamy z niej pestki i kroimy na mniejsze kawałki.
Ananasa obieramy, wycinamy twardą, środkową ego części i kroimy w kostkę.
Pokrojoną dynię i ananasa wrzucamy do kielicha blendera, zalewamy sokiem pomarańczowym. Dodajemy miód i kardamon. Miksujemy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...