Składniki:
6 jajek
50 g świeżej roszponki
10 pomidorków koktajlowych
1/2 puszki kukurydzy
1 mała czerwona cebula
1/4 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych
Sos:
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki. Cebulę szatkujemy w małą kostkę.
Orzeszki prażymy na suchej patelni.
Wszystkie składniki sałatki wrzucamy do miski.
Czosnek miażdżymy za pomocą praski. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą.
Sałatkę polewamy sosem. Podajemy z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz