Składniki:
150 g masła
200 g cukru
2 jajka
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
100 g gorzkiej czekolady
masło do natłuszczenia formy
Sposób wykonania:
Składniki wyjmujemy z lodówki odpowiednio wcześniej aby miały temperaturę pokojową.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Formę na muffinki nacieramy masłem.
Do miski wrzucamy miękkie, pokrojone w kostkę masło. Dodajemy cukier i miksujemy na jednolitą, puszystą masę. Następnie dodajemy jajka, miksujemy.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą i dodajemy stopniowo do masy cały czas miksując.
Czekoladę siekamy na drobne kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy do momentu połączenia składników.
Ciasto przekładamy do wcześnie przygotowanej formy.
Pieczemy przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz