niedziela, 22 stycznia 2017

Malinowa pianka




Składniki:

1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g)
4 galaretki malinowe
2 szklanki malin (mrożonych)
opakowanie biszkoptów (120 g)
wiórki kokosowe


Sposób wykonania:

Przygotowujemy galaretki z połowy zalecanej ilości wody. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami. Mocno schłodzone mleko skondensowane ubijamy mikserem na puszystą masę. 
Dodajemy schłodzoną ale płynną galaretkę, miksujemy.
Do masy dodajemy maliny i mieszamy. Całość wylewamy na biszkopty i posypujemy wiórkami kokosowymi. Tortownicę wkładamy na kilka godzin do lodówki. 
Jeżeli maliny są mrożone, to po dodaniu do masy szybko zalewamy nią biszkopty. Mrożone owoce powodują że masa bardzo szybko tężeje. Deser w tym wypadku gotowy jest do podanie już po godzinie. 





4 komentarze:

  1. Takie ciacho w środku zimy - poezja 😀bardzo apetycznie wygląda 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie ciacho w środku zimy - poezja 😀bardzo apetycznie wygląda 😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to mój sposób na radzenie sobie z zimnem i ciemnościami jakie teraz panują :) latem staram się mrozić jak największe ilości owoców :) oby do wiosny!!!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...