niedziela, 31 marca 2019

Muffiny jajeczne ze szpinakiem, pieczarkami i papryką




Składniki na 12 muffinek:

8 jajek
1 szklanka szpinaku baby
4 pieczarki
1/2 czerwonej papryki
gruby szczypior
sól, pieprz ziołowy
oliwa z oliwek


Sposób wykonania:

Blachę do muffinek smarujemy oliwą z oliwek.
Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy za pomocą rózgi. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki kroimy w plasterki a paprykę w drobną kostkę. Szatkujemy szczypior.
Wszystkie suche składniki (szpinak, pieczarki, papryka, szczypior) rozkładamy we wgłębienia blachy a następnie zalewamy je masą jajeczną.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekamy przez 15 minut.
Podajemy z pieczywem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...