Składniki:
1 pojedyncza pierś z kurczaka1 granat
100 g sera feta
250 g pomidorków koktajlowych
1/2 sałaty lodowej
1 mała czerwona cebula
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki curry
1 łyżka oleju
Sos winegret:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz ziołowy
Sposób wykonania:
Pierś kurczaka nacieramy curry, solą oraz słodką i ostrą papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim mięso z obydwu stron na złoty kolor (na średnim ogniu aby mięso w środku nie było surowe).Z granatu łuskamy ziarenka, sałatę siekamy na mniejsze kawałki, pomidorki kroimy na połówki, cebulę siekamy w piórka. Wszystko delikatnie łączymy ze sobą. Dodajemy ostudzonego kurczaka. Wierzch sałatki posypujemy serem.
Składniki sosu łączymy ze sobą i polewamy nim sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz