Składniki:
300 g ketchupu
150 g koncentratu pomidorowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki miodu
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki sosu Tabasco
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka octu jabłkowego
2 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
Sposób wykonania:
Cebulę oraz czosnek drobno szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy do zeszklenia.
Dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy, miód, sos Tabasco, sos sojowy, sok z cytryny oraz musztardę. Smażymy przez kolejne 5 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy do sosu ocet, słodką i ostrą paprykę, mieszamy.
Podajemy na ciepło lub zimno jako dodatek do potraw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz