Składniki:
500 g piersi z kurczaka
200 g mąki pszennej
1 jajko
200 ml wody
40 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
sól, pieprz czarny
olej do smażenia
Sposób wykonania:
Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, oprószamy solą, pierzem czarnym i cayenne.
Do blendera wrzucamy składniki ciasta: mąkę, jajko, wodę, wiórki kokosowe, cukier, pieprz czarny i sól. Miksujemy. Przekładamy do dużej miski i dodajemy kawałki kurczaka, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju. Kurczaka w cieście nakładamy na patelnię łyżką. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu wykładamy na papierowych ręcznikach aby obciekł z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z ryżem oraz sosem ostro słodkim (np. TaoTao).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz