środa, 13 czerwca 2018

Karkówka pieczona w młodej kapuście




Składniki:

1 główka młodej kapusty
700 g karkówki
2 cebule
4-5 łyżek pikantnej przyprawy "Karkówka na grilla"
sól


Sposób wykonania:

Mięso kroimy w plastry, a następnie każdy kawałek rozbijamy i oprószamy przyprawą do karkówki.
Tak przygotowane kotlety przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na kilka godzin.
Kapustę szatkujemy w paski a cebule w piórka. Dodajemy sól i mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego wkładamy połowę kapusty a na nią układamy kawałki mięsa. Następnie powtarzamy warstwę kapusty i na wierzchu warstwę mięsa. 
Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy około 1 godziny.
Podajemy z pieczywem lub ziemniakami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...