Składniki:
500 g mięsa z udźca kurczaka (lub piersi z kurczaka)
1 brokuł
2 ząbki czosnku
400 g śmietanki 30%
2 łyżki posiekanego koperku
130 g sera feta
250 g makaronu (np. świderki)
3 łyżki oleju
sól, pieprz ziołowy
Sposób wykonania:
Kurczaka kroimy w małą kostkę i wrzucamy na dużą patelnię z rozgrzanym olejem. Oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy mięso ze wszystkich stron od czasu do czasu mieszając.
Do mięsa dodajemy podzielony na różyczki brokuł oraz czosnek pokrojony w plasterki.
Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy pod przykryciem przez 5 minut.
Po tym czasie dodajemy śmietankę oraz fetę rozdrobnioną na kawałki. Podgrzewamy do momentu aż kawałki sera się rozpuszczą.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente a następnie odcedzamy i dodajemy do sosu.
Podgrzewamy całość jeszcze przez 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
Na sam koniec dodajemy koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz