niedziela, 18 listopada 2018

Surówka z kapusty pekińskiej i selera naciowego




Składniki:

10 liści kapusty pekińskiej
3 łodygi selera naciowego
1 czerwona papryka
1/2 cebuli
200 g kukurydzy z puszki
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 18%
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz


Sposób wykonania:

Liście kapusty przekrawamy wzdłuż na pół a następnie szatkujemy na wąskie paski. 
Selera kroimy w cienkie plasterki, Paprykę w małe paski a cebulę w drobną kostkę.
Wszystko łączymy ze sobą i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę.
Majonez łączymy ze śmietaną i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy do surówki.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...