niedziela, 25 listopada 2018

Pancakes - na maślance




Składniki:

2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
2 i 1/2 szklanki maślanki
1/2 szklanki cukru pudru
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
50 g masła
szczypta soli


Sposób wykonania:

W misce mieszamy mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodajemy maślankę oraz jajka, miksujemy. Pod koniec dodajemy rozpuszczone masło. 
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Pancakes smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni na średnim ogniu (bez dodatku tłuszczu).
Podajemy z ulubionymi dodatkami: cukier puder, dżem, syrop klonowy oraz owoce.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...