Składniki:
1 kg mięsa z udźca kurczaka (bez skóry)
15 dag żółtego sera
15 dag surowego boczku wędzonego
1 mała czerwona cebula
2 jajka
2 łyżki ziołowej przyprawy do kurczaka
1 łyżka pikantnej przyprawy do kurczaka
2 łyżki kaszy manny
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Sposób wykonania:
Mięso kurczaka oraz boczek mielimy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę.
Ser, cebulę, jajka, kaszę oraz przyprawy dodajemy do zmielonego mięsa. Wyrabiamy całość dłonią to połączenia się wszystkich składników.
Zwilżamy dłonie w zimnej wodzie i formujemy owalne, płaskie kotlet, które następnie panierujemy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz