Składniki:
250 g paluszków surimi
5 jajek
100 g świeżego szpinaku baby
1/2 puszki kukurydzy
100 g żółtego sera
1/2 pęczka grubego szczypiorku
4 łyżki pestek słonecznika
2 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu
3 łyżki majonezu
sól ziołowa
pieprz czarny
Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo.
Paluszki surimi kroimy w kostkę, ugotowane jajka kroimy w ćwiartki, ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki.
W misce łączymy ze sobą paluszki surimi, jajka, kukurydzę, liście szpinaku, starty ser, poszatkowany szczypior. Pestki słonecznika prażymy na patelni, dodajemy do sałatki.
Jogurt łączymy z majonezem oraz zmiażdżonym czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pierzem. Polewamy sałatkę sosem, mieszamy. Podajemy z pieczywem lub zrumienionymi tostami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz