Składniki:
1 puszka łososia w sosie pomidorowym
5 jajek
200 g ciecierzycy z puszki
200 g kukurydzy z puszki
400 g czerwonej fasoli
1 czerwona papryka
1/2 czerwonej cebuli
2 garście rukoli
3 łyżki majonezu
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo. Do miski wsypujemy odsączoną ciecierzycę, kukurydzę oraz fasolkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Mieszamy.
Na warzywa układamy poszarpane kawałki łososia oraz pokrojone w dzwonka jajka. Posypujemy listkami rukoli.
Majonez mieszamy z koncentratem oraz sosem pomidorowym z łososia. Doprawiamy sos solą oraz pieprzem do smaku i polewamy nim wierzch sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz