Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli
2 banany
3 jajka
1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao
1/3 szklanki cukru
50 g gorzkiej czekolady
Polewa:
100 g gorzkiej czekolady
1/4 szklanki mleka
3 łyżeczki cukru
2 łyżki kakao
1/3 szklanki cukru
50 g gorzkiej czekolady
Polewa:
100 g gorzkiej czekolady
1/4 szklanki mleka
3 łyżeczki cukru
Sposób wykonania:
Fasolę odsączamy na sitku a następnie płuczemy pod bieżącą wodą. Przesypujemy do dużej miski. Czekoladę rozpuszczamy. Dodajemy wszystkie składniki ciasta do fasoli. Bardzo dokładnie wszystko razem miksujemy blenderem ręcznym. Gdy masa będzie jednolita przelewamy ją do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez ok. 50 minut.
Czekoladę łamiemy na kawałki, rzucamy do rondelka i dodajemy, mleko oraz cukier. Podgrzewamy powoli, cały czas mieszając do momentu gdy wszystkie składniki się połączą a czekolada i cukier całkowicie się rozpuszczą.
Polewę wykładamy na ciasto i równomiernie ją rozprowadzamy.
Czekoladę łamiemy na kawałki, rzucamy do rondelka i dodajemy, mleko oraz cukier. Podgrzewamy powoli, cały czas mieszając do momentu gdy wszystkie składniki się połączą a czekolada i cukier całkowicie się rozpuszczą.
Polewę wykładamy na ciasto i równomiernie ją rozprowadzamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz