środa, 12 października 2016

Sałatka z kurczakiem gyros w sosie miodowym



Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
mieszanka sałat 
sałata lodowa
pół opakowania przyprawy do gyrosa
około 3 kromek chleba
olej do smażenia

Sos:
4 łyżki octu winnego
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki ostrej musztardy (sarepska)
3 łyżeczki miodu
3 ząbki czosnku


Sposób wykonania:

Mięso kroimy na małe kawałki i doprawiamy przyprawą do gyrosa. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy szybko do zrumienienia. Odstawiamy do schłodzenia.
Kromki chleba kroimy na małe kwadraty i rumienimy na patelni.
Z podanych powyżej składników sporządzamy sos.
Sałatę, kurczaka i grzanki mieszamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...