czwartek, 9 listopada 2017

Sałatka makaronowa z makrelą





Składniki:

200 g dowolnego makaronu
1 makrela
10 pomidorków koktajlowych
1 czerwona papryka
1/2 czerwonej cebuli
15 zielonych oliwek
4 łyżki posiekanego koperku
4 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz ziołowy


Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy.
Mięso makreli oddzielamy od ości i dzielimy na małe cząstki.
Oliwki i pomidorki kroimy na połówki.
Cebulę i paprykę kroimy w małą kostkę. 
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Polewamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
Dodajemy koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...