środa, 8 maja 2019

Kurczak pieczony w maśle i ziołach




Składniki:

800 g mięsa z udźca kurczaka
100 g masła
1 łyżka suszonego rozmarynu
1 łyżka suszonego oregano
garść świeżego tymianku (lub 1 łyżka suszonego)
5 ząbków czosnku
sól, pieprz ziołowy


Sposób wykonania:

Mięso kroimy na porcje i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Oprószamy rozmarynem, oregano oraz solą i pieprzem. Dodajemy poszatkowany czosnek, następnie mieszamy aby przyprawy pokryły równomiernie każdy kawałek.
Na wierzchu mięsa układamy kawałki masła oraz gałązki tymianku.
Naczynie z kurczakiem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez godzinę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...