poniedziałek, 10 marca 2014

Pasta jajeczna z porem







Składniki:


  • 5 jaj
  • 10dag żółtego sera (gouda)
  • zielona część pora (ilość zależy od upodobań, ja dałam kawałek o długości około 10 cm)
  • 3 łyżki majonezu 
  • sól, pieprz




 Sposób wykonania:

 Jajka gotujemy na twardo. Oczyszczonego pora kroimy na półkrążki (tak aby uzyskać małe, cienkie paski), a następnie posypujemy go solą i odstawiamy na 10 minut aby puścił sok. W tym czasie ścieramy żółty ser na tarce o dużych oczkach. Ugotowane jajka siekamy w drobną kostkę i łączymy z serem. Gdy por puści sok, odciskamy go delikatnie i dokładamy do jaj. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy i gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...