czwartek, 1 czerwca 2017

Sałatka z młodej kapusty, suszonych pomidorów i awokado




Składniki:

1/4 główki młodej kapusty
130 g pomidorów suszonych w oleju (pół słoiczka)
1/2 awokado
1/2 czerwonej cebuli
3 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka musztardy sarepskiej
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwa  (z pomidorów suszonych)
2 ząbki czosnku
sól,pieprz


Sposób wykonania:

Kapustę szatkujemy w cienkie paski, oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy na pół godziny aby zmiękła.
Suszone pomidory kroimy w paski, awokado kroimy na średniej wielkości plastry a cebulę szatkujemy w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy zmiażdżony czosnek, oliwę, sok z cytryny, musztardę i pieprz.
Na patelni rumienimy pestki słonecznika. Przed podaniem posypujemy nimi sałatkę.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...