niedziela, 17 grudnia 2017

Sałata z dressingiem z awokado





Składniki:

1 sałata lodowa
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
1 mała czerwona cebula
170 g czerwonej fasolki z puszki (około 1/2 puszki)
110 g kukurydzy z puszki (około 1/2 puszki)
12 sztuk pomidorków koktajlowych

Dressing:
1 awokado
2 ząbki czosnku
1 limonka
70 ml oliwy z oliwek
1/2 pęczka kolendry
sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Sałatę szatkujemy. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. 
Składni dressingu miksujemy w blenderze na gładką masę i polewamy nim sałatę.

Podajemy jako dodatek do grillowanych mięs lub jako samodzielne danie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...