piątek, 22 grudnia 2017

Sałatka z awokado, czerwoną fasolką i pomidorkami cherry




Składniki:

2 awokado
4 jajka ugotowane na twardo
1/2 puszki czerwonej fasolki
1/2 puszki kukurydzy
1/2 pęczka szczypiorku
12 pomidorków cherry

Sos:
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżeczki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
3 ząbki czosnku
sól, pieprz


Sposób wykonania:

Awokado i jajka kroimy w dużą kostkę. Pomidorki kroimy na pół.
Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. 
Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą.
Mieszamy jogurt z majonezem. Dodajemy sok z cytryny i zmiażdżony czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...