niedziela, 28 lutego 2016

Chiński makaron z zielonymi warzywami




Składniki:

25 dag makaronu chińskiego (pszennego)
0,5 kg mięsa z udźca kurczaka
20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej)
20 dag mieszanki brokułów, kalafiora i marchwi (mrożonka)
4 liście kapusty pekińskiej
8 małych brukselek
0,5 pora
4 ząbki czosnku 
3 łyżeczki tartego imbiru
4 łyżki oleju sezamowego
4 suszone papryczki chili peperoncini
sól




Sposób wykonania:

Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i podsmażamy na nim imbir i czosnek. 
Gdy czosnek się zeszkli dodajemy mięso i smażymy go na dużym ogniu do momentu zrumienienia ze wszystkich stron. 
Pora kroimy w pół krążki a kapustę w paski. Dodajemy do mięsa razem z brukselką i mrożonymi warzywami. Doprawiamy solą oraz papryczką i smażymy całość do momentu aż wszyskie warzywa będą miękkie.
W tym czasie gotujemy makaron (według przepisu na opakowaniu)
Gdy mięso z warzywami będzie gotowe, dodajemy na patelnię makaron i podgrzewając wszystko razem dokładnie mieszamy.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...