Składniki:
100 g komosy ryżowej (np. trójkolorowej: czerwona, biała i czarna)
1 puszka czarnej fasolki
1 pomidor
1/2 ogórka
1/2 cebuli cukrowej
1/2 czerwonej papryki
1 pęczek natki pietruszki
Sos:
6 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
3 łyżeczki musztardy
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Komosę ryżową gotujemy na sypko, według przepisu na opakowaniu. studzimy.
Fasolkę odcedzamy na sitku i przelewamy wodą.
Wszystkie warzywa kroimy w małą kostkę i mieszamy z fasolką oraz komosą ryżową.
Ząbek czosnku miażdżymy. Wszystkie składniki sosy łączymy ze sobą.
Sałatkę polewamy sosem, całość dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz