sobota, 13 czerwca 2015

Sorbet arbuzowy





Składniki:

- około 1,5 kg arbuza
- sok z 1 cytryny
- cukier puder



Sposób wykonania: 

Z arbuza wycinamy kawałki (bez skóry), z których usuwamy pestki. Wszystkie składniki miksujemy blenderem w naczyniu plastikowym lub metalowym. Masę wkładamy do zamrażarki. Co godzinę powtarzamy miksowanie tak aby całość równomiernie się zamroziła.
Sorbet można podawać ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.  


qchnia po prostu


Sorbet można wykożystać do tworzenia drinków. Łączymy go z wermutem bianko (w proporcji 1:1) i doprawiamy sokiem z cytryny do smaku.






Shake arbuzowy - to kolejna możliwość na wykorzystanie sorbetu.
Dodajemy do niego schłodzone mleko, odrobinę miodu i garść płatków śniadaniowych.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...